pracownia kulinarna

W pracowni znajduje się sprzęt AGD, urządzenia, narzędzia i produkty do prowadzenia zajęć kulinarnych.
Głównym celem zajęć jest rozwijanie zaradności i samodzielności życiowej uczestników. Poznawanie, nauka i ćwiczenie nowych umiejętności, które wykorzystywane są na co dzień w domu. 
Uczestnicy w trakcie treningów kulinarnych i umiejętności praktycznych przygotowują proste dania, poznają zasady prawidłowego przechowywania żywności. Kształtowane są zdrowe i mądre nawyki żywieniowe. Uczestnicy uczą się nakrywania do stołu i kulturalnego zachowania. Dbają o czystość i porządek w pracowni. 
Podczas zajęć prowadzony jest również trening finansowy.
Celem treningu jest nauka gospodarowania budżetem domowym poprzez planowanie wydatków, wsparcie podczas robienia zakupów.
Zajęcia rozwijają cierpliwość, wytrwałość oraz umiejętność wzajemnej pomocy i współpracy.