Pracownia kulinarna
XMLTreść
W pracowni znajduje się sprzęt AGD, urządzenia, narzędzia i produkty do prowadzenia zajęć kulinarnych.
Głównym celem zajęć jest rozwijanie zaradności i samodzielności życiowej uczestników. Poznawanie, nauka i ćwiczenie nowych umiejętności, które wykorzystywane są na co dzień w domu.
Uczestnicy w trakcie treningów kulinarnych i umiejętności praktycznych przygotowują proste dania, poznają zasady prawidłowego przechowywania żywności. Kształtowane są zdrowe i mądre nawyki żywieniowe. Uczestnicy uczą się nakrywania do stołu i kulturalnego zachowania. Dbają o czystość i porządek w pracowni.
Podczas zajęć prowadzony jest również trening finansowy.
Celem treningu jest nauka gospodarowania budżetem domowym poprzez planowanie wydatków, wsparcie podczas robienia zakupów.
Celem treningu jest nauka gospodarowania budżetem domowym poprzez planowanie wydatków, wsparcie podczas robienia zakupów.
Zajęcia rozwijają cierpliwość, wytrwałość oraz umiejętność wzajemnej pomocy i współpracy.